به گزارش مشرق، لیزر معمولا به عنوان دستگاهی تعریف میشود که یک پرتوی باریک و متمرکز از نور را ساخته و تقویت می کند. لیزرهای مختلفی وجود دارند که از آن جمله می توان به لیزرهای نیمه رسانا در اشاره گرهای لیزری و دستگاه های پخش DVD یا لیزرهای دی اکسیدکربن با قابلیت ذوب کردن اجسام اشاره کرد.
برای ساخت لیزر تنها باید دو آینه در دوی سوی یک حفره خالی قرار داده شود که یکی از آنها تا نیمه به نقره آغشته شده و مقداری از نور را بازتاب کرده، مقداری دیگر را عبور میدهد. آینه دوم به عنوان رسانه لیزری عمل میکند. این رسانه میتواند یک بلور مانند یاقوت و لعل یا نوعی گاز یا مایع باشد. حتی دانشمندان در دهه ۱۹۷۰ توانسته بودند نخستین لیزر خوراکی را با ۱۲ طعم مختلف بسازند.
اکنون این محققان از رنگ فلورسنت ICG که معمولا برای عکس برداری پزشکی به خون تزریق میشود، برای ساخت لیزری از خون بهر ه برده اند. ترکیب رنگ با پروتئین های درون پلاسمای خون باعث انتشار نور شده و خون را به یک رسانه لیزری تبدیل میکند.
از آن جایی که این رنگ در رگ های خونی انباشته میشود و تومورها نیز دارای رگ های خونی بسیار هستند، این روش میتواند به تشخیص ساده تر تومورها در بدن کمک کند. به این معنی که میتوان مقداری رنگ فلورسنت ICG را به بدن تزریق کرده و سپس لیزر را روی پوست بتابانند. یک دوربین مادون قرمز نیز به ثبت درخشش بدستآمده میپردازد.
منبع: تبیان